Hypotheken

Voor starters en doorstromers.

Hypotheekadvies voor starters en doorstromers

Sta je op het punt een huis te kopen of wil je eerst weten wat mogelijk is? Laat mij je daarbij helpen. Met een deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies op maat, passend bij je persoonlijke situatie en wensen. Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Pdf Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag

Welke Hypotheekvorm?

Starters kunnen kiezen uit twee hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Ze moeten beiden binnen 30 jaar worden afgelost. Een combinatie is ook mogelijk. Welke vorm bij jou past hangt af van je financiële situatie en je wensen.
Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je, zolang het rentepercentage gelijk blijft, elke maand hetzelfde bedrag. In de beginfase bestaat dit vooral uit rente en aan het einde van de looptijd vooral uit aflossing. Omdat hypotheekrente fiscaal aftrekbaar is en aflossing niet, zullen de netto maandlasten in de beginperiode lager zijn en langzaam omhoog gaan.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een gelijk deel van de oorspronkelijke lening af, zodat je schuld snel omlaag gaat. Daarnaast betaal je rente over de resterende schuld. Die rente zal steeds minder worden, zodat het bedrag dat je maandelijks moet betalen geleidelijk omlaag gaat. Vergeleken met de annuïteitenhypotheek zullen de maandlasten in het begin vrij hoog zijn.